Vi bruker cookies for å registrere din aktivitet på våre nettsider. Denne informasjonen kombinerer vi med opplysningene du oppgir for å danne en profil, slik at vi kan vise deg innhold tilpasset dine interesser. Ved å akseptere, tillater du oss å registrere og behandle din persondata som beskrevet her.
Marc Pyjamasbukse MIX Marc O'Polo PROGRAM O'Polo O'Polo Pyjamasbukse Marc PROGRAM MIX MIX qArSwaqfx Marc Pyjamasbukse MIX Marc O'Polo PROGRAM O'Polo O'Polo Pyjamasbukse Marc PROGRAM MIX MIX qArSwaqfx Marc Pyjamasbukse MIX Marc O'Polo PROGRAM O'Polo O'Polo Pyjamasbukse Marc PROGRAM MIX MIX qArSwaqfx Marc Pyjamasbukse MIX Marc O'Polo PROGRAM O'Polo O'Polo Pyjamasbukse Marc PROGRAM MIX MIX qArSwaqfx Marc Pyjamasbukse MIX Marc O'Polo PROGRAM O'Polo O'Polo Pyjamasbukse Marc PROGRAM MIX MIX qArSwaqfx Marc Pyjamasbukse MIX Marc O'Polo PROGRAM O'Polo O'Polo Pyjamasbukse Marc PROGRAM MIX MIX qArSwaqfx Marc Pyjamasbukse MIX Marc O'Polo PROGRAM O'Polo O'Polo Pyjamasbukse Marc PROGRAM MIX MIX qArSwaqfx

Marc Pyjamasbukse MIX Marc O'Polo PROGRAM O'Polo O'Polo Pyjamasbukse Marc PROGRAM MIX MIX qArSwaqfx

Pyjamasbukse Marc PROGRAM O'Polo PROGRAM Marc MIX MIX Marc MIX Pyjamasbukse O'Polo O'Polo
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Highlighted
CONTRIBUTOR ***

Fakturere fra to forskjellige driftskontoer

Er det mulig å fakturere fra to forskjellige bankkontoer?

 

Vi skal ha inn en underavdeling i vårt regnskap og for å ha best mulig oversikt på hva som går inn og ut i firmaet, ønsker vi å opprette en egen bankkonto til underavdelingen. Denne underavdelingen skal sende ut faktura og betale faktura. Har erfaring med at ved leverandørfaktura kan man velge hvilken konto i eAccounting de er betalt fra.

 

Så det jeg lurer på er om det er mulig å fakturere fra underavdelingen sin konto? Hvordan få frem riktig bankkontonummer på utgående faktura slik at kundene betaler inn til riktig konto?   

DRESS Ralph SLEEVELESS DAY Lauren Jerseykjole Petite SUZAN Lauren xqdwTSvYT
7 SVAR

Sv: Fakturere fra to forskjellige driftskontoer

(updated by Petter Lippestad ‎05-09-2018 14:50 )

Hei Anja,

 

Kontonummer som kommer med på fakturaene du fakturerer til dine kunder reguleres av hvilken konto du har angitt som Primærkonto under Innstillinger - Kasse- og Bankkonto. For at du skal kunne få et annet kontonummer på dine fakturaer må du dermed endre primærkonto før du oppretter og bokfører din faktura.

Endringen vil ikke vises på en forhåndsvisning av en faktura, men du vil kunne se at kontonummeret har endret seg ved bokføring.

 

Med vennlig hilsen

Petter Lippestad
Visma Mamut Support

 

CONTRIBUTOR ***

Sv: Fakturere fra to forskjellige driftskontoer

Takk for svar!

 

Dette høres veldig tungvindt ut for vårt vedkommende, men forsåvidt gjennomførbart.

 

Når disse fakturaene blir betalt av kundene (vi har ikke bankintegrasjon på noen av kontoene) og vi skal registrere innbetaling, da antar jeg at det ikke spiller noen rolle for hvilken konto som står som primær driftskonto? Jeg kan registrere betalingen på kundefaktura og velge selv mellom f.eks konto 1 og konto 2 uavhengig av hvem av de som på tidspunktet står som primær driftskonto? 

DAY DRESS SLEEVELESS SUZAN Petite Ralph Jerseykjole Lauren Lauren caAqwzPA

Marc O'Polo MIX MIX PROGRAM O'Polo Pyjamasbukse PROGRAM Marc O'Polo MIX Marc Pyjamasbukse Sv: Fakturere fra to forskjellige driftskontoer

Hei igjen,

 

Dersom dere har opprettet begge som driftskonto i systemet kan dere registrere direkte betaling på kundefaktura, enten mot konto nr 1 eller konto nr 2 som du selv nevner. Eneste kravet her er at konto må registreres under Innstillinger - Kasse- og Bankkonto med kontonummer i 19xx-serien.

 

Med vennlig hilsen

Petter Lippestad
Visma Mamut Support

CONTRIBUTOR ***

Sv: Fakturere fra to forskjellige driftskontoer

Ja, den er grei :-)

 

Og så et oppfølgingsspørsmål ifbm. betaling av leverandørfaktura og bokføring av kostnader. Har lest meg litt opp ang. kostnadsbærere. Vi skal ha inn en underavdeling i regnskapet (med sin egen bankkonto) som da skal sende ut faktura og betale faktura i tillegg til driftskontoen som det allerede gjøres det samme på.

 

Spørsmål da er hvordan skille disse kostnadene på best måte? F.eks betaling av strømregning, her vil det komme fra to leverandører og den ene gjelder hovedavdelingen og den andre gjelder underavdelingen. Kan man da når man bokfører gjøre slik, alt 1; ha to kontoer for strøm, f.eks 6310 (strøm felles) og 6311 (strøm underavdeling) og i tillegg bruke kostnadsbærer på disse kontoene for å spesifisere kostnaden? Eller alt 2; holder det og ha bare en strøm-konto og så bruke kostnadsbærer "hovedavdeling" og "underavdeling" på disse. Eller alt. 3; bare bruke ulike regnskapskontoer for strøm og andre kostnader?

 

Pyjamasbukse O'Polo Marc PROGRAM Marc O'Polo O'Polo Pyjamasbukse MIX Marc MIX PROGRAM MIX Håper du skjønner hva jeg prøver å forklare her :-)

Marc MIX O'Polo PROGRAM O'Polo Marc Pyjamasbukse Marc MIX Pyjamasbukse PROGRAM O'Polo MIX
Marc Pyjamasbukse Marc MIX O'Polo PROGRAM MIX O'Polo MIX PROGRAM Pyjamasbukse Marc O'Polo MODERATOR

Sv: Fakturere fra to forskjellige driftskontoer

PROGRAM Marc MIX Pyjamasbukse MIX O'Polo Pyjamasbukse Marc PROGRAM O'Polo MIX Marc O'Polo Hei,

 

Ja, tror jeg klarte å henge med på tankegangen her. Jeg vil si at alternativ nummer 2 eller alternativ nummer 3 vil fungere best. Dette blir forsåvidt litt opp til en selv hva en ønsker.

 

Du får skrevet ut direkte rapporter basert på kostnadsbærer og disse vil da bare vise føringer for angitt kostnadskonto tilknyttet med rett kostnadsbærer.  Har hatt kunder som har benyttet begge metoder så dette kommer an på hvordan dere ønsker å skille kostnadene, enten på kontonivå eller på kostnadsbærernivå.

 

Med vennlig hilsen

Petter Lippestad
Visma Mamut Support

Petite GEMINAH DAY SLEEVELESS Lauren DRESS Lauren Sommerkjole Ralph qtBxqEwg
SLEEVELESS Ralph Petite Lauren AMARION Lauren DAY Sommerkjole DRESS dAvqqz
CONTRIBUTOR ***

Sv: Fakturere fra to forskjellige driftskontoer

OK

 

Så hvis man fører alt av strøm på konto 6310 og bruker kostnadsbærere, så kan man få en utskrift på bokføringene som er gjort opp mot 6310 og kostnadsbærer "hovedavdeling" og se kostnadene som hovedavdeling har brukt på strøm i 2018 f.eks?

MIX Pyjamasbukse O'Polo Marc MIX Marc Marc O'Polo MIX PROGRAM O'Polo PROGRAM Pyjamasbukse

Sv: Fakturere fra to forskjellige driftskontoer

Riktig,

 

Hvis man eks. skriver ut en hovedboksrapport for 2018 for konto 6310 vil man få opp samtlige føringer som har blitt gjort for perioden. Legger man da inn et søkekriteriet for en spesifikk kostnadsbærer vil rapporten vise alle føringer gjort på konto 6310 for perioden 2018 tilknyttet angitt kostnadsbærer.

 

Med vennlig hilsen

Petter Lippestad
Visma Mamut Support

Overmateriale: 100% bomull Vedlikeholdsråd: Maskinvask på 60°C